Odense Kommune opfordrer pensionerede sundhedsmedarbejdere…
Odense Kommune står over for stigende rekrutteringsudfordringer på ældreområdet og har besluttet at tage et utraditionelt skridt for at tiltrække pensionerede medarbejdere tilbage til jobbet. Kommunen har inviteret tidligere ansatte med erfaring fra social- og sundhedsområdet til en dialog om, hvordan de kan motiveres til at vende tilbage til arbejdet.
Behov for erfaring
Rådmand Brian Dybro (SF) understreger, at kommunen allerede oplever vanskeligheder med at finde kvalificerede medarbejdere, og at situationen vil blive mere udfordrende i fremtiden. Han nævner, hvordan pensionerede sundhedsmedarbejdere tidligere har bidraget under covid-19-pandemien og håber, at fleksible rammer kan motivere flere til at genoptage arbejdet. Der er et stort behov for deres erfaringer og viden i de kommende år.
Fleksibilitet i arbejdslivet
Nuværende medarbejdere på ældreområdet fremhæver fleksibilitet og hensyn som afgørende faktorer, hvis de skal overveje at udsætte deres pension. Brian Dybro påpeger, at samfundet har fokuseret på fleksible arbejdsforhold, men har overset behovet for at skabe fleksible muligheder for velfærdsmedarbejdere, der arbejder med mennesker, der har brug for hjælp døgnet rundt. Det er vigtigt at imødekomme både unge og seniormedarbejderes behov for udvikling og balance mellem arbejdsliv og privatliv.
Fremtidens Ældrepleje
Odense Kommune har udviklet Vikarkorpet, hvor pensionerede sundhedsmedarbejdere kan få mulighed for at arbejde med stor fleksibilitet. Derudover viser kommunens analyser, at antallet af ældre over 80 år vil stige, hvilket øger behovet for ansatte på ældreområdet. I de kommende år vil kommunen have brug for op mod 700 flere medarbejdere, hvilket gør det essentielt at skabe attraktive arbejdspladser, der kan tiltrække nye og tidligere medarbejdere.
2025-04-09 14:01:00
GRAFIK / FOTO: BusinessOdense.dk