Det skal nok blive jul på plejecentrene i Odense

BusinessOdense - Pressemeddelelse - Det skal nok blive jul på plejecentrene i Odense

Julen nærmer sig. Og selvom verden stadig er præget af Corona, så kommer det ikke til at stå i vejen for julehyggen og den gode julestemning på plejecentrene i Odense.

BusinessOdense - Pressemeddelelse - Det skal nok blive jul på plejecentrene i Odense

Traditionen tro vil der nemlig blive pyntet op, bagt julekager, klippet juleklip og spist god julemad, og personalet vil gøre alt, hvad de kan, for at sikre en dejlig, varm julestemning omkring beboerne. Ud over de mange lokale juleaktiviteter får samtlige plejecentre i byen i disse uger også besøg af musikgruppen Nizzebanden, der i kulørte kostumer og med masser af god juleenergi synger og spiller julen ind for beboerne.

Nytænkning og kreativitet

Normalt ville Nizzebanden på grund af årstiden have holdt de små julekoncerter inden for på plejecentrene, men Corona har vist os, at mange ting godt kan gennemføres, hvis bare der tænkes kreativt. Der er derfor både beboere, der nyder musikken inde og ude. Lysthuse, drivhuse og terrasser tages i brug til de beboere, der kommer ud, mens døre og vinduer bliver slået op for de beboere, der lytter med indefra.

“Lige præcis en aktivitet som Nizzebanden er et godt eksempel på, at vi ikke lader os kue af Corona, for selvfølgelig skal beboerne på vores plejecentre og bosteder mærke, at det er jul. Der er en fantastisk kreativitet blandt vores medarbejdere, der gør et kæmpe stykke arbejde for at sikre beboerne en dejlig jul,” lyder det fra Søren Windell, der er rådmand på ældre- og handicapområdet i Odense.

Ekstra julehilsen til plejecentre og bosteder

Søren Windell forsikrer, at julen på byens plejecentre og botilbud i det store hele kommer til at foregå helt normalt med de traditioner og skikke, der knytter sig til de enkelte steder. Selve juleaften vil blive fejret på traditionel vis med spisning, julemusik og et fint pyntet juletræ for de beboere, der ikke skal hjem. Og beboerne kan også få besøg i julen og juleaften under hensyntagen til de gældende, nationale besøgsrestriktioner.

Som en lille, ekstra julehilsen får alle beboere på byens plejecentre og bosteder i år en julekurv med konfekt og kager, og det er der en helt særlig grund til.

“2020 har været et år med afsavn for mange, og de sidste 9 måneder har især været hårde for beboerne på vores plejecentre og bosteder. Derfor får de alle sammen i år en lille julekurv med godter fra Byens Køkken, som kan bidrage til den gode julestemning. En julekurv kan ikke råde bod på de afsavn til familie og aktiviteter, som der har været, men det er vores måde at takke for tålmodigheden og forståelsen på – vi ved godt, at Corona har trukket veksler på både beboerne og deres pårørende,” siger Søren Windell.

Kilde: Odense Kommune. Foto: Nizzebanden på besøg på Plejecenter Hvenekilden

About the Author

BusinessOdense
BusinessOdense har til formål at skabe øget værdi for virksomheder i Odense kommune. Ved at samarbejde bringer vi virksomhedernes gode historier frem til overfladen og styrker deres markedsføring og udvikling.